Gyálarét megmenekült

Megszületett a  döntés!

Hamarosan elkezdődik a Gyálai Holt-Tisza Rehabilitációja.

A legszennyezettebb iszap veszélyes hulladékként elszállításra kerül. Ez a teljes iszapmennyiségének kb. egyharmad része. A fennmaradó kevésbé szennyezett kétharmad rész kezelése a holtág baloldalán a szennyvíztisztító előtti részen fog megtörténni. Ha sikerül az értékeket a megengedett szintre csökkenteni füves-fövenyes rész és a meder kiigazítására használják. Ha lesz olyan iszap mennyiség, amelyet nem sikerül az előírt értékekre csökkenteni, akkor azt is veszélyes hulladékként elszállítják.

Tehát ez azt jelenti, hogy deponálni sem fogják itt Gyálaréten a Hulladékudvar mögötti területen

Gyálarét megmenekült!

A tervezési szakasz lezárult.

Mindannyian köszönettel tartozunk Vámosi Oszkárnak és az Adept Enviro Kft valamennyi munkatársának!

Következik a beruházási szakasz. Hamarosan a munkálatok kivitelezésére közbeszerzési tendert írnak ki.

Ennek eredménye és a döntés után kora tavasszal indulnak a munkák. Mindannyiunk türelmére szükség lesz, mert úgy a megnövekedett közlekedési viszonyok, mint az erős zaj és az esetleges bűzhatás is zavaró lehet számunkra.

Utána viszont végre vége lesz a sok évtizedes szennyezésnek és végre remélhetjük, hogy kulturált és egészséges környezetben élhetünk mi is és unokáink is!

Érdemes volt küzdeni.

Gyálaréti Lokálpatrióta Egyesület