Közérdekű adatigénylés a PILOT teszt eddigi munkálatairól

Csongrád Megyei Kormányhivatal                                                                     Tárgy: kérelem

Szegedi Járási Hivatala

Hatósági Főosztály 2.

Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztály

Szeged

Derkovits fasor 7-11.

Tisztelt Kormányhivatal!

Alulírott Molnár Zoltánné, a Gyálaréti Lokálpatrióta Egyesület (székhely: 6757 Szeged Koszorú utca 35.) elnökeként a Gyálai Holt-Tisza kármentesítés PILOT projekt végrehajtásával kapcsolatban kérjük tájékoztatásukat, és mint az eljárásban érintett Ügyfél – közérdekű adatigényléssel fordulunk a Hivatalhoz:

1, Megtörtént-e a PILOT teszt, és ha igen, az a KEHOP-3.3.0-15-2019-00008 számú PILOT projektre vonatkozó beavatkozási terv szerint és az azt jóváhagyó 117329-8-20/2020 számú határozat szerint történt-e?

Ha igen, akkor közérdekű adatigénylés kereteiben kérjük azok másolatát számunkra megküldeni, elérhetővé tenni.

Megtörtént az 1000 m3 iszap mintavétele, ha igen hova szállították és hol deponálták?

Ha megtörtént a PILOT teszt kérjük, tegyék számunkra lehetővé, hogy megismerhessük az ott készült vizsgálati eredményeket a légszennyezettségre vonatkozó adatokkal együtt.

2,A Gyálai Holt-Tisza 16  950 szakaszán a főút és egyéb közlekedési utak mentén, lakóházaktól alig 30-40 méterre láttunk a mederből iszapot kikotorni és ott legalább 3 hónapon keresztül magára hagyni.

A beavatkozási tervben is az szerepel, hogy itt a legmagasabb a TPH koncentráció, 124.000 mg/kg, ennek ellenére a műveleti terület nem volt elkerítve, nem láttunk védőruhában egyetlen dolgozót sem.

A Gyálaréti Lokálpatrióta Egyesület, alapszabályában rögzített céljai és feladatai közt határozta meg a közvetlen környezetünk védelmét, ezen belül is kiemelten a Gyálai Holt-Tisza és Gulyajárás rendszeres megfigyelését, szükség esetén a megfelelő hatóság részére megfelelő jelzést.

( A Szegedi Törvényszék végzésének száma: 8.PK.60.055/2011/24., jogerőre emelkedett 2016. október 25. napján.) Adószámunk: 18218288-1-06.

Egyesületünk, alapszabályban rögzített céljai alapján, a tárgyalt hatósági eljárásokban Ügyfélnek tekintendő, amely képviseli Gyálarét lakóinak jelentős részét s miután tagjaink szintén gyálaréti lakosok, személyükben is érdekeltek a település környezetét érintő valamennyi kérdésben.

Szeged, 2021.január 19.

Tisztelettel